Blogi

Elizabeth Hartman, Lepidoptera – Perhosia tilkkuillen

Elizabeth Hartman, Lepidoptera – Perhosia tilkkuillen

Elizabeth Hartmanin suunnittelemat herttaiset perhoset ovat työläs mutta palkitseva tilkkuiltava.

Lepidoptera-tilkkutyöohjeilla voi tehdä 84″×84″-kokoisen tilkkupeitteen. Niin isoon urakkaan en ryhtynyt, vaan käytin ison työn ohjeesta kolmea eri kokoista blokkia ja sommittelin niistä lapsen sänkyyn sopivan n. 42″×65″ kokoisen päiväpeitteen tuttuun tapaani Adobe Illustrator -ohjelmalla.

 

Englanninkielinen ohje on hyvä ja selkeä. Ensimmäisen perhosen tekemiseen kului kuusi tuntia. Seuraavat syntyivät jo nopeammin, kun sain juonen päästä kiinni.

Testissä Pfaff Performance -ompelukoneen maxi-tikki

Tikkasin pinnan Pfaff Performance 5.2 -ompelukoneen aallonmuotoisella tikillä numero 5.3.3, joka on ns. maxi-stitch, eli yli kahden sentin levyinen. En ollut aiemmin kokeillut noita maxi-tikkejä. Käytin suosituksesta poiketen 1A-paininjalkaa, jotta pystyin käyttämään yläsyöttäjää. Kangaskerrokset pysyivätkin nätisti paikoillaan. Vaihtelin tikin pituutta ommellessa ja ompelin tikkirivit silmämääräisesti rinnakkain, jotta sain tehtyä perhosen vaappuvaa lentorataa muistuttavaa hieman epäsymmetristä viivaa.

 

Osta perhostyön ohjeet

Kommentoi