Blogi

Kirjavinkit: Hio housujen ja kauluspaidan ompelutekniikat timanttiseksi David Page Coffinin ohjeilla

Kirjavinkit: Hio housujen ja kauluspaidan ompelutekniikat timanttiseksi David Page Coffinin ohjeilla

Kun muutaman kauluspaidan ja housut ommeltuasi haluat hieman varioida ja hioa tekniikoita aivan vimosen päälle, niin suosittelen tutustumista David Page Coffinin kirjoihin.

David Page Coffin: Making Trousers for Men & Women

Tässä kirjassa ei ole kaavoja, mutta tässä on todella hyviä ohjeita yksityiskohtien ompelemiseksi. Ja David Coffin todella räjäyttää housut atomeiksi! Erilaiset sepalukset, vyötärökaistaleet, taskut ja muut yksityiskohdat on esitetty erittäin yksityiskohtaisin ohjein. Jos haluat hioa housujen tekemiseen liittyvät ompelutekniikat huippuun, niin tämä kirja on hyvä hankinta. Itselläni on tästä Kindle-versio.

David Page Coffin: Shirtmaking, Developing Skills For Fine Sewing

Tämäkään ei ole kaavakirja, mutta samoin kuin housukirjassaan, Coffin uppoutuu paidan yksityiskohtien ompeluun käsittämättömän yksityiskohtaisesti. Itsehän en tiennyt ”stay stitchistä” tuon taivaallista ennenkuin David kertoi, mikä se on sekä miksi ja miten se tehdään.

Kirjan puitteissa Love To Sew on tehnyt podcast-jakson.

Kommentoi

2 kommenttia artikkeliin Kirjavinkit: Hio housujen ja kauluspaidan ompelutekniikat timanttiseksi David Page Coffinin ohjeilla

  1. Tuula sanoo:

    Hei Pasi, saako tuota housukirjaa Suomesta? Adlibriksellä ei ollut ainakaan nyt… vaikuttaa mielenkiintoiselta.
    Terv. Tuula

    1. Hei Tuula! En osaa sanoa suomalaisista kirjakaupoista, mutta Amazonista saa nyt aika edullisesti: https://www.amazon.co.uk/Making-Trousers-Men-Women-Multimedia/dp/1589234499/