Blogi

Eka kerta vapaata konetikkausta

Eka kerta jännittää aina, ja niin jännitti nytkin. En ole aiemmin ommellut vapaatikkausta oikeisiin projekteihin. Nyt oli sen aika.


Ompelen paraikaa Nydia Kehnlen, mun tilkkujumalattareni, suunnitteleman kolmiotilkkutyön kopiota. Vaikka henkilökohtaisesti pidän kovasti kolmioista ja siitä, miten hän luovasti toistaa yhtä muotoa, tuntuu tämä työ olevan hieman liian särmikäs etenkin juuri sille henkilölle, kenelle olen tilkkupeitettä tekemässä – onhan hän ehkä maailman herttaisin ihminen. Niinpä päätin tehdä tilkkupeitteen pintaan vapaatikkauksella pehmeitä luuppeja ja hassuja sydämiä.

Olihan se vähän riskaabelia tehdä ensimmäinen vapaatikkaus näin isoon työhön vain vähäisellä harjoittelulla, mutta tykkään itse lopputuloksesta. Ellei muuta, niin mulla oli ainakin hauskaa tätä tehdessä!

Otan mielelläni vastaan vapaatikkaukseen liittyviä vinkkejä ja ohjeita.

Kommentoi

2 kommenttia artikkeliin Eka kerta vapaata konetikkausta

  1. Tarja Kasurinen sanoo:

    Hei, olen nähnyt tämän rakkaudella tehdyn peitteen livenä maailman herttaisimman ihmisen luona. Tikkaukset pehmentävät ja täydentävät taideteosta mielestäni hienosti.

  2. Hei Tarja! Musta tuntuu, että olet nähnyt äitini kanssa yhdessä tehdyn työn. Tämä on eri työ, samankaltaiset värit tosin. Lisää kuvia tällä videolla näkyvästä työstä löydät toisesta blogauksestani ”Viekö tilkkuilu mennessään?”.