Blogi

Vetoketjun ompelu farkkuihin – Viisi vuotta myöhemmin

Viisi vuotta sitten tein ekan videoni vetskarin ompelemisesta miesten housuihin. Ylipäätään ne taisivat olla kolmannet housut, jotka ikinä ompelin, ja se myös näkyy videolla. Ompelenkin vetoketjuhalkion nykyään hyvin eri tavalla, siispä tein siitä uuden videon.

Pureudun aiheeseen Ottobre Design Family 7/2017 -lehdessä olleen ”Straight Leg Classics” -kaavaa mukaillen. Kaavoissa mainitut vetoketjuhalkion ohjeet Ottobre Designin sivuilla ovat ihan ok, mutta silti mulle jää monta kysymystä avoimeksi. Suurin pähkäily liittyy vetoketjun pituuteen.

Selvitän yllä olevalla videolla, miten Ottobren kaavoja on muutettava, jos mistään ei löydy ohjeissa mainitun pituista vetoketjua. Vaikka vetskareita voi itse lyhentää, niin haluan säilyttää farkkujen vahvassa vetskarissa sen metallisen alastopparin, koska se on siisti ja kestävä. Lyhentäessähän se revitään irti ja tilalle tikataan siksakkia. Thanks but no thanks. 12- ja 15-senttisiä housuvetoketjuja on aika usein tarjolla, mutta en ole mistään Suomesta löytänyt 13- tai 14-senttistä farkkuihin soveltuvaa metallivetoketjua. Semmoisia en ole löytänyt Karnaluksistakaan, vaikka heillä on aivan tolkuttoman iso valikoima. Jos siis tiedät paikan, mistä voi ostaa tai tilata metallisia umpipäisiä farkkuihin soveltuvia vetskareita pituudeltaan sentin välein, niin laita ihmeessä linkki kommenttina alle.

Kommentoi

2 kommenttia artikkeliin Vetoketjun ompelu farkkuihin – Viisi vuotta myöhemmin

  1. Hei! Sen verran kommentteja vetoketjun lyhentämisestä, että kaavaan en koskisi, js ketju on liian pitkä. Vetoketjua, niin metallista kuin muovistakin lyhennetään joko siirtämällä ylä- tai alastoppareita ja poistamalla ylimääräiset hampaat. Erillisiä stoppereita myydään ihan tavallisissa ompelutarvuikeliikkeissä (ainakin meillä on niitä). Yt Ottobren tytöt

    1. Mun oman silmän mukaan vetskaria ja lipareita voi pidentää kunhan se pysyy kutakuinkin etukeskisauman suoralla osuudella. Pidempi myös näyttää hassulta, jos sen ylipäätään saa alas haarukkaan edes ommeltua 😀 Teidän kaavassa oli varaa hieman pidentää.

      Siis hä!!! Saako metallivetoketjuihin erillisiä stoppereita? Nehän muuttavat kaiken! Mahtavaa! Pitääpä käväistä heti huomenna Nappitalossa. Kiitos vinkistä.