Blogi

Suuri ompelukysely – Vastaa ja voita Husqvarna Viking 6270

Ketkä harrastavat ompelua, ja minkälaisia ihanuuksia he ompelevat? Mitä alan lehtiä luetaan, mitä kaavoja käytetään ja ohjeita noudatetaan? Mistä kankaita ja koneita ostetaan ja minkä verran niihin laitetaan rahaa? 

Löysin viime vuoden Ommel-festareiden alla netistä jenkkiläisen 90-luvulla tehdyn ompeluharrastukseen liittyvän tutkimuksen. Luin sen vain pintapuolisesti, mutta se vaikutti todella mielenkiintoiselta. Jostain kummasta se pulpahti tänään mieleeni ja aloin etsiä sitä – tuloksetta. Harmittaa, etten laittanut sitä silloin talteen.

Siitäpä kuitenkin keksin, että miksen tekisi jotain saman tyyppistä kyselyä tänne blogisaitille ihan itse. Niin sitten teinkin. Vastaajien kesken arvon hyvään tikkiin huoltamani Husqvarna Viking 6270 -ompelukoneen.

Nyt kun kysely on ollut reilun tunnin käynnissä ja olen saanut siitä jo palautetta, niin muutama juttu harmittaa: kaavoituskysymyksestä puuttuu vaihtoehto ”Kopioin valmisvaatteita ja etsin ohjeet muualta / en tarvitse ohjeita” (tai vastaava sanamuoto). En ymmärrä, miten mä unohdin sen, koska mähän itsekin usein teen niin!

Samoin ”Millaisia kankaita koneestasi useimmiten löytyy?” -kysymyksessä pitäisi olla vaihtoehto ”Kierrätyskangasta ja käytettyjä vaatteita”. Muut pienet epämääräisyydet lomakkeessa ovat olleet sanamuotojen hiomista ja vastaavia nyansseja, jotka eivät vaikuta tulokseen, mutta noita täysin uusia vastausvaihtoehtoja ei voi enää kysymyksiin lisätä jälkikäteen ilman että vastaukset vääristyisivät.

Hieman alkaa tuntua taas siltä, että mun kärsimätön luonteenpuoleni meinaa pistää pakkaa sekaisin. Kyselyä olisi pitänyt ihan vähän vielä hioa. Mutta kuten ystäväni joskus mua lohdutti sen toisen luonteenpuoleni tunnontuskia potiessani, kun  koko ajan piti jotain kulmaa vielä pikkuisen viilata: ”Parempi valmis kuin täydellinen”.

Toivottavasti kyselyn tuloksista olisi meille monelle iloa – ja etenkin toivon Huskin pääsevän hyvään kotiin.

Vastaa kyselyyn ja voita Husqvarna Viking 6270

Kommentoi