Blogi

Miesten paidan sivusauman päälitikkaus

Miesten paidan sivuun ja hihan alareunaan on tapana ommella katesauma. Mutta minä en tee niin, koska se on aivan liian hidasta ja hankalaa. Paidassa on muutenkin niin monta monimutkaista ja tarkkuutta vaativaa kohtaa, jotta olen tässä kohtaa päättänyt vähän oikaista.

Kun sauman ompelee ompelukoneella normaalilla suoralla, viimeistelee saumurilla ja sen jälkeen päälitikkaa sen selkäkappaleen puolelle helmasta hihansuuhun saakka, niin lopputulos on aivan yhtä kestävä ja ulospäin myös yhtä siisti. Toki sisäpuoli ei ole samaa luokkaa kuin katesaumallisissa kalliimmissa kaupan paidoissa, mutta lopputulos on täysin mun tarpeisiini riittävä. En tunne huonoa omaatuntoa senkään vertaa, kun myös idolini Peter Lappin antoi Threads Magazinen podcastin seitsemännessä jaksossa tälle shortcutille siunauksensa. (kohta 0:25 eteenpäin: ”– nobody has to know–”)

Pieni ongelma on se, että hihan osuus on ommeltava ”monttuun”, kuten videolla näkyy, mutta se puljailu on pientä.

Miesten paidan sivusauma päälitikattuna sisältä ja ulkoa
Miesten paidan sivusauma päälitikattuna sisältä ja ulkoa sekä helma. Tämän tasoinen laatu välttää mulle varsin hyvin.
Katesaumajalkoja ja adapteri
Katesaumajalkoja ja adapteri, jolla saan yleisiä myynnissä olevia jalkoja myös Pfaffin koneeseen. Näitä en siis tarvitse tässä kohtaa.

Kommentoi