Blogi

Husqvarna Viking 6230

Husqvanra Viking 6230 sewing machine

Tori.fi:stä löysin tämänkin veikkosen. Husqvarna Viking 6230 on malliston perusversio, jossa ei ole vaihdettavia mallirullia. Mekaniikaltaan kone on lähes samanlainen mulle tuttujen 6000-sarjan koneiden kanssa, joten huoltaminen sujui jo lähes rutiinilla.

Ennen kuin aloin purkaa konetta, pyöritin varovasti käsipyörästä. Jo muutaman tikin jälkeen tunsin, että koneessa ei ole kaikki ok. Siksakilla neula nykäisi vasemmasta asennosta keskelle ollessaan pistolevyn alapuolella. Juttu toistui vajaan kymmenen tikin välein. Tiesin heti, että mallirullan istukassa on nyt jotain häikkää, ja niinhän siinä olikin. Onneksi mulla oli semmoinen varaosana.

En ole aiemmin vaihtanut mallirullan istukkaa, ja vähän se jänskätti. YouTube ja Technical Briefing tulivat taas tarpeeseen. Kone toimii nyt moitteetta. Pientä säätämistä on vielä langankireyksissä, mutta niitäpä nyt joutuu säätämään aina ommellessa langan, kankaan paksuuden ja ompelutekniikan mukaan. Sekä ylä- että alalangan kireyksien säätö on näissä vanhoissa koneissa ehdottoman olennainen homma mutta onneksi myös tosi helppoa.

Lahjoitin koneen työttömälle nuorelle naiselle Tampereelle. Uskon, että kone pääsi hyvään kotiin ja tuottaa suurta iloa uudelle omistajalleen.

Kuvia

Siitä se sitten taas lähti.
Husqvarna Viking -ompelukoneen rikkinäinen mallirullan istukka
Husqvarna Viking -ompelukoneen rikkinäinen mallirullan istukka
Husqvarna Viking sewing machine - broken shuttle driver
Sukkulan pohjalla oleva ohjain (shuttle driver) oli saanut osumaa neulasta. Onneksi ehjä tämmöinen sattui myös löytymään varaosista, joten sain koneen tips tällinkiin.
Husqvarna VIking 6230 edestä työtason kanssa
Husqvarna Viking 6230 edestä työtason kanssa
Husqvarna Viking 6230
Husqvarna Viking 6230, käsipyörä ja puolauslaite
Husqvarna Viking 6230
Husqvarna Viking 6230 – vasemmassa päädyssä on paininjalanpuristuksen säädin
Husqvarna Viking 6230 sewing machine
Husqvarna Viking 6230 edestä ilman työtasoa
Husqvarna Viking 6230 sewing machine
Husqvarna Viking 6230 ompelukone takaa työtason kanssa.
Husqvarna Viking 6230 accessory box
Husqvarna Viking 6230 -ompelukoneen varustelaatikko oli täysin ehjä.
Husqvarna Viking 6230 sewing machine accessories
Husqvarna Viking 6230 -ompelukoneen jalkoja ja tarvikkeita
Husqvarna Viking 6230 -ompelukoneella huollon jälkeen ommeltu mallitilkku
Huollon jälkeen ommeltu mallitilkku, jossa kaikki koneen ompeleet. Kirkas pinkki lanka on ylälanka ja ompeleen yläpuoli. Tummempi liila on vastaavasti alalanka ja ompeleen nurja puoli. Alin ommel on tehty 2,5 mm leveällä kaksoisneulalla.

HUOM! Olen lopettanut korjaushommelit, joten huoltamiseen liittyviin kysymyksiin vastaukset löytyvät asiaan vihkiytyneestä groups-io-ryhmästä ja ao. Technical Briefing -oppaasta.

Lataa Technical Briefing

Lataa Husqvarna Viking 6230 -manuaali 6,8 MB, PDF

Kommentoi

4 kommenttia artikkeliin Husqvarna Viking 6230

 1. k sanoo:

  Mitä ompeleita tuossa mallissa on?

  1. Koneesta löytyy nuo ompeleet, mitä on alimmaisen kuvan mallitilkussa.

   1. k sanoo:

    mitä noilla ompeleilla tehdään?

    1. Moi! Parhaiten asia selvitetään manuaalissa sivuilla 20–24. Manuaali on ladattavissa myös yo. nappulasta. Husqvarnan ompeluoppaassa on selkein kuvin havainnollistettu erilaisten ompeleiden käyttökohteita vähän laajemmin. Vaatteiden tyyli on ehkä hieman muuttunut, mutta samat ohjeet ja säännöt pätevät yhäkin.