Blogi

Husqvarna Viking 3600 -korjausprojekti – Alalanka ei nouse ja muita haasteita

Sain huollettavakseni kaksi Husqvarna Viking 3600 -sarjan ompelukonetta. Toisen ongelma on se, että se ei nosta alalankaa. Maalaisjärjellä olen juontanut ongelman siihen, että kun sukkula pyörii, niin sukkulan piikki kiertää neulan liian kaukaa, jolloin piikki ei nappaa kiinni ylälankaan eikä tikkiä siten muodostu.

Ongelma on todennäköisesti korjattavissa, mutta tarvitsen sitä varten jostain sukkulapesän alle laitettavia ohuita prikkoja. Katsotaan sitten, mitä tästä tulee, vai tuleeko mitään.


Korjausprojektin eteneminen

16.8.2016, tunti myöhemmin: kokeilin toisen toimivan Husqvarnan sukkulalla, nyt alalanka nousee, mutta silti tiputtaa n. joka viidennen tikin.

16.8.2016, n. viisi tuntia myöhemmin: Sain toisen koneen kuntoon. Tämä, jossa alalanka ei nouse, on vielä ongelmallinen.

16.8.2016, kuusi tuntia myöhemmin: kiitos Ompeluelämää-FB-ryhmän osaaville ihmisille, vika olikin sukkulan ajoitus. Ajoitus fiksattu. Vielä pitää säätää.

16.8.2016, kahdeksan tuntia myöhemmin: tikinpituusyksikkö on sökö


HUOM! Olen lopettanut korjaushommelit, joten huoltamiseen liittyviin kysymyksiin vastaukset löytyvät asiaan vihkiytyneestä groups-io-ryhmästä ja ao. Technical Briefing -oppaasta.

Lataa Technical Briefing

Lataa Husqvarna Viking Vanessa Service Manual

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Husqvarna Viking 3600 -korjausprojekti – Alalanka ei nouse ja muita haasteita

  1. Marko sanoo:

    Oletko keksinyt, miksi siellä Yahoo:n ryhmässä ei juuri näitä koneita arvosteta? Itse kunnostin 3610:n juuri ja en keksi mistä huono maine on peräisin. Simppeliä tekniikkaa, jota vielä helppo korjailla. Ja kiitos mainioista videoistasi. Tulivat tarpeeseen.