Blogi

Alalangan kiristys – Pfaff Quilt Expression 4.2

Pfaff Quilt Expression 4.2 -koneen ohjeissa ei ole opastettu, miten alalangan kireyttä säädetään. Yleensä siihen ei tarvitsekaan koskea, mutta kaksoisneulalla ompelu saattaa vaatia hieman säätämistä myös alalankaan. Kas näin se tehdään.

Alalangan kireyden säätäminen on mielestäni poikkeustapaus. Sitä kannattaa säätää vain, jos tietää, mitä on tekemässä, ja mitä siltä on hakemassa. Jos kone tekee huonoa tikkiä, niin en usko, että huono tikinjälki johtuisi siitä, että alalangan kireys olisi itsestään dramaattisesti muuttunut. Kireystaso pysyy hyvin kohdillaan, eikä tehdäsasetuksia kannata säätää randomina ”mäpä nyt kokeilen mitä tästä tapahtuu josko suttuinen tikki sillä korjaantuisi” -asenteella.

Tämä ohje on tarkoitettu normaalille ompelulangalle pieneen säätämiseen.

Erikoislankoja varten on tarjolla ”Creative-puolakotelo”.

creative-puolakotelo-pfaff
Creative-puolakotelo, tuotenumero 820808096

Kommentoi