Blogi

Läppäripussukka

Läppäripussukka

Ommella surautin läppäripussukan ihan ilman ohjeita rikkinäisestä paidasta ja jämäkankaista ja -langoista. Mulla ei ollu mitään ohjeita, vaan tein pussukan ”voiskohan tää toimia näin” -fiiliksellä.

Päälikangas on harmaata farkkukangasta, sisäpuoli on vanhaa paitaa, jonka nappilista oli mennyt bilettäessä rikki (don’t ask). Välissä on n. sentin paksuista vanua, joka jäi yli taannoisesta tilkkuiluharjoituksestani. Tikkauslankoja mulla on aika monta lähes tyhjää rullaa, ja niille piti löytää joku käyttökohde. Tiesin, että yhdellä värillä tehden langat eivät tulisi riittämään, joten käytin kolmea eri väristä lankaa. Nyt vaalein väri riitti nipin napin.

Napinläven ompelu on mun koneella vähän arpapeliä. Sitä pitää harjoitella juuri samanlaisella kankaalla, läven koolla, langalla ja langankireydellä monta kertaa. Sittenkin lopullista tehdessä on vaan toivottava parasta. Tein harjoitusta varten täsmälleen samanlaisen topatun kankaan, ja kuten kuvasta näkyy, niin jokainen napinläpi on vähän uniikki. Okei, on tuossa vähän erilaisia asetuksia, mutta jokainen harjoitus on tehty saman kokoista nappia käyttäen. Onneksi lopullisesta napinlävestä tuli ihan priima.

napinlapiharjoituksia

Tykkään pussukasta tosi paljon. Ajattelin tehdä samantyylisen iPad-pussukan. Nyt kun tiedän, miten se tehdään, niin voisin tehdä sen ohjeiden kera.

Kommentoi