Blogi

Patternmaking for Menswear -kirjan ensimmäinen kaavoitus­harjoitus

Mittojen mukaan tehty Upper Body Basic Sloper

Edellisessä blogipostauksessani esittelin Patternmaking for Menswear -kirjan. Välipäivien aikana tein sen ohjeita seuraten mittojeni mukaiset peruskaavat (basic sloper). Niiden pohjalta kaavoitin ja ompelin kirjan ensimmäisen harjoituksen: kauluksettoman pitkähihaisen paidan ohuesta puuvillasekoitetrikoosta, joka tuntuu ihan tavalliselta T-paitakankaalta.

02-basic-sleeve-sloper
Sleeve Basic Sloper
02a-kirjan-aukeama
Pitkähihaisen paidan kaavojen ohje
03-kaavan-kopioiminen
Asetin sloperin päälle ohutta kaavapaperia ja piirsin siihen lyijykynällä paidan kaavat ohjeissa mainittuine muutoksineen.
04-valmis-paita
Valmis paita

Tämä oli aika helppo harjoitus, ja helpotin sitä vielä lisää: en tehnyt eteen nappilistaa. Lopputulos on tämmöinen (kuva alla). Ei siis mitään ihmeellistä. Hihansuut menivät vähän pilalle, kun jouduin lyhentämään niitä. Lisäsin niihin ohjeista poiketen enemmän mittaa käännettä varten, mitä ei ilmeisesti olisi tarvittukaan. Koska mun saumurissa ei ole vapaavartta, niin jouduin lyhentämään hihoja tavallisella ompelukoneella suoralla jousto-ompeleella. Jälki ei ole kovin siistiä, mutta ei se mitään. Kokonsa puolesta paita on kuitenkin mulle just sopiva. Musta tuntuu, että alan pikkuhiljaa päästä kaavoittamisen perusteista jyvälle.

Kommentoi

3 kommenttia artikkeliin Patternmaking for Menswear -kirjan ensimmäinen kaavoitus­harjoitus

  1. Marika sanoo:

    Kääk, olet PRO!!! Sovitusnukke ja kaikki… 🙂

  2. Milana sanoo:

    Heippa! Olet tosi taitava ja tarkka. Ja hyviä ohjeita ja neuvoja annat, videot on ihan parasta! Lisää näitä, näistä oppii tällänen ikuinen ompelustensa kanssa tuhtaajakin. Eli siis KIITOS ja lisää!! 🙂

    1. Kiitos Milana! Yritän joutaa tekemään lisää videoita. Niiden tuottaminen tuppaa viemään tolkuttomasti aikaa, vaikka kuinka yksinkertaisesti yrittää tehdä. Mutta eiköhän tässä jotain taas keksi.