Blogi

Miesten housut – läpyskän ompeleminen takakappaleeseen.

Miesten housut – läpyskän ompeleminen takakappaleeseen.

Luulin, että tapapuoliläpyskän ompeleminen miesten housuihin on ihan simppeli homma. Ko. läpyskä näkyy hyvin noissa Etsystä löytyvistä housuista, katso takaapäin otettu kuva. No, olin aika väärässä. Se vaati aikamoista muljuttelua, neulaamista, ompelua ja kiroilua – purkamistakin. Sen ompelu yhtä hankala kuin hihan istuttaminen miehustaan. Tästä vaiheesta ei tullut video-ohjeita. Kuvallinen step-by-step-ohjeistus kylläkin.

Klikkaa kuvaa isommaksi.

Piirsin kaavoihin tämmöisen läpyskän takapuolen kohdalle. Halusin selkeästi pyöreämmän muodon kuin Etsyn housuissa on
Piirsin kaavoihin tämmöisen läpyskän takapuolen kohdalle. Halusin selkeästi pyöreämmän muodon kuin Etsyn housuissa on. Leikkasin kaavan hahmotelman mukaan kahteen kappaleeseen. Kun leikkasin kaavoja kankaasta, niin jätin molempiin kappaleisiin 1,5 sentin saumavaran.
Huolittele takakappeleen isomman osan kovera sauma.
1. Huolittele takakappeleen isomman osan kovera sauma.
2. Aseta pienempi kappale kohdalleen ja tee muutama merkkiviiva
2. Aseta pienempi kappale kohdalleen ja tee muutama merkkiviiva.
03-housujen-ompeleminen-takakappaleen-kokoaminen-pasi-heiskanen
3. Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain ja neulaa kaarevat reunat kohdikkain. Aloita keskeltä ja käytä äsken tekemiä merkkiviivoja apunasi. Muljuttele kankaita sormien välissä ja laita neulat tarpeeksi tiheään. Tässä koneeseen matkalla olevat neulatut kappaleet on kuvattu takaapäin.
04-housujen-ompeleminen-takakappaleen-kokoaminen-pasi-heiskanen
4. Leikkaa pienemmän kappaleen saumavarasta hieman pois. Leikkaa siihen myös pieniä kolmion muotoisia koloja, joiden kärki ei ihan yletä saumaan saakka.
05-housujen-ompeleminen-takakappaleen-kokoaminen-pasi-heiskanen
5. Silitä sauma litteäksi isommasta kappaleesta pienempään päin siten, että huoliteltu sauma peittää äsken leikkaamasi kapeamman sauman.
6. Päälitikkaa sauma tikkauslangalla. Käytä pitkää tikkiä ja reunatikkausjalkaa. Kuvassa valmiit kappaleet, toinen edestä ja toinen takaa.
6. Päälitikkaa sauma tikkauslangalla. Käytä pitkää tikkiä ja reunatikkausjalkaa. Kuvassa valmiit kappaleet, toinen edestä ja toinen takaa.

Näistä ei tullut täysin symmetriset, mutta tämäntyyppiset miesten housut antavat anteeksi pieniä virheitäkin. Onneksi. Kyllä näistä siis vielä housut tulee!

Kommentoi