Blogi

Miesten camouflage-housut – ompeluprojekti alkaa

Miesten camouflage-housut –  ompeluprojekti alkaa

Ostin kesällä Eurokankaan palalaarista yllä olevan näköistä camo-kangasta. Pidän kankaasta erityisesti, koska sen camo-kuvio on sopivan selkeä. Joskus se on semmoista tosi pientä röpelöä, mitä vierastan.

Kankaan pesu ennen kaavoitusta

Olen pessyt kankaan 40 asteen ohjelmassa matalilla linkouskierroksilla. Kangas säilyi ihan hyvänä ja on nyt valmiiksi kutistunut eli valmis kaavoitukseen. Tiedättehän, että Eurokankaan palalaarien kankaista ei koskaan tiedä – edes myyjät eivät tiedä – mitä ne oikeasti ovat, eli pesuohjeetkin ovat arpapeliä. Siksi suosittelen niille aina varovaista ohjelmaa.

Mikä olisi hyvä malli?

Burdan syksy/talvi 2013-2014 -kaavakirjassa on tosi hyvät miesten housujen kaavat. Ne ovat ihan perushousut, mutta silti ajankohtaiset, just sopivan kapeat. Ja ainahan niitä voi vähän lisääkin kaventaa, jos niikseen tulee.

Burda syksy/talvi 2013-2014, s. 507, kaava 7194
Burda syksy/talvi 2013-2014, s. 507, kaava 7194 (sekä kevät/kesä 2014, s. 513)

Reisitaskut vai ei reisitaskuja?

Pohdin vielä, minkälaisia muutoksia teen noihin kaavoihin, että ne toimisivat tässä kankaassa. Reisitaskuja ja semmoista takapuolikappaletta mä en ehkä halua. Olisko tommoset semi-skinny-camot ilman reisitaskuja kivat? Jotenkin mun takaraivossa on visio, että noiden juju olis se, että ne olis maastokankaasta tehdyt siistit housut. Mitä mieltä te olette?

Lataa tai hanki kaavat!

Burdan kaavakirja on selattavissa netissä osoitteessa: http://catalog.ompelijanmaailma.fi/ERW-FS-2016 (linkkiä päivitetty 08/2016). Nää housut ovat sivulla 521, kaavanumero on 7194. Kaavat voi tilata Ompelijanmaailma.fi-sivuilta, myös Eurokangas myy niitä.

Luvassa videotutoriaaleja

Näihin housuihin liittyen on tulossa muutama videotutoriaali:

Tulipa taas suuria luvattua. Katsotaan, mitä syntyy!

——

Lisäys 26.10. Housuihin tulee takapuoliläpyskä ja reisitaskut Etsystä löytämieni Camo-housujen tyyliin. Noi on just hyvät! Näin se mieli muuttuu.

Kommentoi