Blogi

Uusi paita valmistui

Uusi paita valmistui

Yleensä miesten paita valmistuu parissa-kolmessa illassa. Tätä tein paljon pidempään. Osasyy oli tuossa ruudullisessa kankaassa, jonka tein tilkkuillen vanhasta paidasta.Leikkasin vanhan paidan kappaleiksi ja sitten 10×10 sentin kokoisiksi palasiksi. Sen jälkeen ompelin palaset yhteen siten, etteivät ruudut ja raidat osu kohdalleen. Näin sain vähän tuommoisen epämääräisen raitaruutukuvion.

Sininen kangas on Marion-nimistä paitapopliinia Eurokankaasta. Siinä on 4 % elastaania, mikä todella tuntuu! Kangas venyy ja paukkuu joka suuntaan. En nyt olen ihan varma, onko se hyvä asia, mutta saapahan huoletta syödä pullaa!

Kaavoina käytin tuttuja Burdan Jakob-paidan kaavoja. Tällä kertaa en tehnyt niihin muotokavennuksia. Ainoastaan hihansuuhalkiot tein kaavoista poiketen kahden kaitaleen hihansuuna.

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Uusi paita valmistui

  1. Tyylikkään näköinen paita. Kun tekee itse saa unikkikappaleen,,ei tule kadulla toista samanlaista vastaan. Itse tässä parasta aikaa harjoittelen ensimmäistä paitaani. Kaapista pari vanhaa kankaanpalaa sopivasti ensimäisen paidan harjoitteluun, niin ei mene juuri rahaa hukkaan vai tulisikin susi.