Blogi

Husqvarna Viking Huskylock S21

Husqvarna Viking Huskylock S21

Talvella 2013 alkoi saumojen siistiminen kyllästyttää ja samaan aikaan mieli teki kokeilla joustavien kankaiden ompelua. Ostaa paukautin sitten saumurin.

Se on nopeuttanut housujen ja paitojen ompelua tosi paljon. Esimerkiksi farkkujen sivusaumaa varten on pitänyt ommella neljä pitkää saumaa: molempien kappaleiden reunan huolittelu (mikä on muuten tosi hidasta ompelukoneella), yhdistymissauma ja sitten vielä päälitikki. Nyt molempien reunojen huolittelu ja yhdistäminen menevät yhdellä nopealla surautuksella, minkä jälkeen teen päälitikkauksen ompelukoneella.

Opastusvideot

Heirloom Creations on tehnyt Huskylock 21:stä hyvät ohjevideot. Niiden avulla avautuu niin differentiaalisyöttö kuin lankojen kireydensäätökin.

Kuvia

Husqvarna Viking Huskylock S21
Husqvarna Viking Huskylock S21
Husqvarna Viking Huskylock S21
Husqvarna Viking Huskylock S21 takaa
Husqvarna Viking Huskylock S21 lisätarvikejalkoja
Husqvarna Viking Huskylock S21 lisätarvikejalkoja
Husqvarna Viking Huskylock S21 siepparit ja laikkuri
Husqvarna Viking Huskylock S21 siepparit ja leikkuri
Husqvarna Viking Huskylock S21
Husqvarna Viking Huskylock S21
Husqvarna Viking Huskylock S21 suojapussi
Husqvarna Viking Huskylock S21 itse ommeltu suojapussi

Kommentoi

3 kommenttia artikkeliin Husqvarna Viking Huskylock S21

 1. Heidi sanoo:

  Millainen tämä yhdistelmäkone on ollut? Olen itse ajatellut kyseisen koneen ostoa, niin sillä kuulisin mielelläni kokemuksia.

  1. Moi Heidi! Kiitos kommentistasi.

   Saumausominaisuudet ovat toimineet kuin junan vessa. Pikkuhiljaa olen oppinut hienosäätämään lankojen kireyttä kullekin materiaalille sopivaksi. Kone ei ole tehnyt hyppytikkejä eikä katkonut lankoja. Langoituskin alkaa sujumaan ilman ohjeita. Kaasupolkimen herkkyyttä / ompelunopeutta voi säätää nopean ja supernopean välillä (kytkin polkimessa) Tykkään mennä vähän varovaisemmin. Kone on aika äänekäs verrattun ompelukoneeseen, mutta mulla ei ole kokemuksia muista saumureista ja niiden melutasosta, eli siinä mielessä ei ole vertailupohjaa.

   Ompelen pääasiassa puuvillaa: miesten paitoja ja housuja. Olen ommellut vain muutamia T-paitoja joustavista kankaista. Differentiaalisyöttö toimii hyvin: jälki on tasaista, kunhan malttaa tehdä säädöt koepalalla kankaalle just sopivaksi. Peitetikki toimii myös ihan fine. Ketjutikkiä en ole koskaan edes kokeillut. Peitetikkiä tehdessä vapaavarsi olisi kätevä, mutta sitä koneessa ei valitettavasti ole. Hihansuiden ompelu renkaana onnistuu kuitenkin nurja puoli ylöspäin. Miehen kokoisen T-paidan pääntie onnistuu just ja just, ja sekin on parempi ommella nurja päällä.

   Jos nyt olisin ostamassa saumuria / peittaria, niin harkitsisin erilliskoneita: Vapaavarrellinen peittari ja nelilankainen perussaumuri, jossa differentiaalisyöttö. Ei siksi, että tässä olisi jotain vikaa – teknisesti tää on toiminut moitteettomasti – vaan siksi että a) erilaisia saumoja paitaan tehdessä ei tarvitsisi kesken ompelun räpeltää langoituksen kanssa vaan voisi lennossa vaihtaa konetta ja b) se vapaavarsi.

   1. Heidi sanoo:

    Kiitos paljon näistä =) kone hankintaan kunhan vain hannon =) itsekin kuullut joistain liikkeistä, että erilliset, mutta eipä ole tilaa. Ompelukonekin on pidettävä pakkauksessaan silloin, kun sitä ei käytä, ahdasta on ja tuntuu että peitetikkiominaisuus on kuitenkin vähemmällä kun saumuri, kieli pitkällä ihastelen vaatteissa saumurilla tehtyjä ”koristeluompeleita”. Aijai, aijai ois se kone upea!!! =)