Blogi

Husqvarna Viking Emerald 203

Husqvarna Viking Emerald 203

Syksyllä 2012 ostin kunnon koneen, Husqvarna Viking Emerald 203:n Ompelukone.netistä. Koneen ominaisuuslista on pitkä ja neutraali ulkonäkö ei pistänyt pahemmin silmään. Eihän ne mitään kaunottaria ikinä ole – paitsi ehkä Bernina 380, mutta se meni reilusti yli budjetin. Maksoin Huskista 735 euroa, mikä sekin vähän jo kirveli.

Ompelunopeussäätimellä saan ompelunopeuden aina sopivaksi. Yleensä vedän aika hitaalla, kun en ole vielä mikään mestari.

Neulan ylä- ja ala-asentokytkin on kätevä. Sillä saa neulan jäämään automaattisesti joko ylä- tai ala-asentoon, kun jalan poistaa kaasulta. Tykkään, että neula jää alas, jolloin kankaan kääntäminen on helppoa. Ompelun lopuksi neulan saa nappia painamalla nousemaan.

Fix- ja stop-painikkeilla kone päättelee ompeleen alun ja lopun. Ilman niitä tästä mun ompelusta ei tulis yhtikäs mitään.

Ompeleita on liiankin kanssa. Suoraa tuppaan yleensä ompelemaan, mutta napinläpi- ja nappiompeleet ovat nekin kovassa käytössä.

Lisätarvikkeena pakettiin kuului tilkkuilupöytä, mutta se tuntuu vähän hankalalta, enkä ole tilkkuilumiehiä, kokeilin kyllä. Runsas paininjalkavalikoima on puolestaan tullut tosi tarpeeseen. Nappien ompelu menee sutjakkaasti nappijalalla, ja reunatikkausjaloilla saan tikit millintarkasti kohdilleen.

Värkki on toiminut aivan erinomaisesti, en voisi olla tyytyväisempi!

Päivitys 08/2014: Kone on myyty. Ostin uuden koneen 😀

Kommentoi